Fila – the 90’s comeback!

donderdag, oktober 4, 2018 Permalink

Hoe leuk is het dat trends uit dé jaren ’90 een heuse comeback maken? Fila, het van oorsprong Italiaanse sportmerk was zeventwintig jaar geleden hét sportmerk onder de hip-hop lovers, maar valt nu anno 2018 ook bij de modemensen in de smaak.

Het werd in 1911 opgericht door de broers Fila die kleding wilden produceren voor de bevolking van het stadje Biella en omstreken. Lange tijd was het hoofdproduct ondergoed, maar vanaf de jaren 70 wordt met design iconen zoals Luigi Rolando is de karakteristieke fila-stijl neergezet. Nu, jaren later, is Fila het grootste Zuid-Koreaanse sportkledingmerk. Fila met het opvallende logo en dé Fila-kleuren rood, blauw en wit is weer back on track!

De sweaters en T-shirts met logo zijn misschien de bekendste items, maar de collectie is veel uitgebreider. Je kunt je namelijk volledig kleden in Fila!

Het oorspronkelijke Italiaanse merk speelt dankbaar in op de ugly sneakertrend die momenteel leeft en natuurlijk op de terugkeer van de jaren ‘90.

De ugly trend komt vooral uit de jaren 90 en deze sneakers worden gekenmerkt door de dikke futuristisch-looking zolen. Hoe groter en lomper, hoe beter 😉 De dad sneakers werden omarmd door celebrity’s als Kendall Jenner en Bella Hadid en de trend werd geboren. Zelfs op Amsterdam Fashion Week kon je niet om de ‘dad sneaker’ heen. Overal zag je schoenen met grote zolen, eventueel zelfs met witte sportsokken, gecombineerd met een fancy jurkje of juist zoals  de jaren ’90 gedragen met oversized kleding en trainingspakken.

Fila speelt hier goed op in. Zo heeft Fila hun beruchte bubble sneaker nieuw leven in geblazen, maar ook de iconische MindBlower sneaker die in 1995 op de markt kwam. 47 bekende designers hebben een herinterpretatie van de Fila Mindblower ontworpen. Hier zitten echt toffe exemplaren tussen! En aangezien er maar liefst 47 nieuwe modellen zijn, zit er écht wel wat leuks voor iedereen tussen.

Maar laten we de Fila Disruptor niet vergeten. Ontworpen in 1996 en inmiddels is deze schoen weer helemaal terug in het straatbeeld en vooral erg geliefd bij influencers. De retro schoen staat bekend om zijn bulky uitstraling en met nieuwe details is de Fila Disruptor II nog meer retro dan ooit. De Disruptor staat volgens mij symbool voor het terugkomen van het merk Fila. Zelf vind ik dit het leukste model en dan vooral de Fila Disruptor Low Wn’s “Keepsake Lilac”. Mooie kleur en volgens mij lopen ze ook heerlijk.

De terugkeer van de jaren ’90 is zorgt in ieder geval voor een hoop comfort in onze kledingkast! Ik ben benieuwd naar jullie mening. Hebben jullie al een paar sneakers in de kast? Of is dit echt een no go voor jou.

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge